مراسم تکریم از زحمات جناب آقای دکتر ابوالفضل طهماسبی و معارفه جناب آقای دکتر حجت الله جعفریان سرپرست دانشگاه گنبدکاووس با حضور وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری (جناب آقای دکتر زلفیگل) در روز دوشنبه مورخ 1401/12/22 سالن حکمت دانشکده علوم انسانی و علوم ورزشی برگزار گردید.
مراسم تکریم از زحمات جناب آقای دکتر ابوالفضل طهماسبی و معارفه جناب آقای دکتر حجت الله جعفریان سرپرست دانشگاه گنبدکاووس با حضور وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری (جناب آقای دکتر زلفیگل) در روز دوشنبه مورخ 1401/12/22 در سالن حکمت دانشکده علوم انسانی و علوم ورزشی برگزار گردید. به گزارش روابط عمومی دانشگاه گنبدکاووس در این مراسم با تقدیر از دکتر ابوالفضل طهماسبی رئیس سابق دانشگاه گنبدکاووس، حجت الله جعفریان به عنوان سرپرست جدید این مرکز آموزش عالی معرفی شد.
همچنین محمدعلی زلفیگل در آیین تکریم و معارفه روسای قدیم و جدید دانشگاه دولتی گنبدکاووس افزود: تلاش خواهیم کرد جوانان این کشور و دانشجویان دانشگاهها در آینده به نیروی انسانی کارآمد و مفید تبدیل شوند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: دانشگاه ها در برنامه هفتم توسعه مرجعیت جامع اطراف خواهند داشت، وی با مهم دانستن جایگاه دانشگاه ها در ارائه راهکارهای علمی برای رفع مشکلات جامعه در بخشهای مختلف تاکید کرد: باید باور استفاده از این ظرفیت در بین مدیران اجرایی نهادینه شود. زلفیگل افزود: علم، ملاک و موتور پیشران جامعه است که باید به دانشگاه ها عنایت ویژهای از سوی مدیران دستگاه های اجرایی داشت زیرا از طریق علم کارهای به خوبی پیش میرود و کارها و موفقیت های زیادی هم تاکنون انجام شده است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: علم تاکنون پیشرفت های زیادی برای بشریت به ارمغان آورده است و به همین دلیل مدیران باید ارزش علم را بدانند و مقام عالم و فرهیخته را تکریم نمایید. وی همچنین با گرامیداشت ۲۲ اسفند سالروز تشکیل بنیاد شهید و امور ایثارگران و بزرگداشت مقام شهید، گفت: امنیت، آرامش و آسایش ما مرهون خون شهیدان و ایثارگری شبانهروزی رزمندگان ارتش، سپاه، بسیج، انتظامی و نیروهای امنیتی واطلاعاتی در مراقب از مرزها و داخل کشور است. وی با بیان اینکه تولید علم موجب مرجعیت علمی و استفاده از علم موجب رفاه در جامعه می شود، اضافه کرد: دانشگاه ها در برنامه هفتم توسعه باید بیش از پیش به مرجعیت علمی در همه بخشهای سیاسی، اقتصادی فرهنگی و اجتماعی دست پیدا کنند.
زلفیگل ادامه داد: برای تحقق اهداف در برنامه هفتم توسعه کشور هر یک از دانشگاهها باید مطابق قوانین و اسناد و برنامههای بلندمدت، میان و کوتاه مدت موجود مانند سند چشم انداز ۲۰ ساله، نقشه جامع علمی کشور، بیانیه گام دوم انقلاب و اسناد دانشگاهی و قانون بودجه، برنامه داشته و اولویت بندی کنند زیرا بدون برنامه دستاوردی حاصل نخواهد شد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همچنین گفت: این وزارت خانه پنج اولویت کاری از جمله مرجعیت دیپلماسی علمی و نوآوری و اهتمام به آموزش و شاگرد فن آور را در دستور کار قرار داده و از همه ظرفیت های موجود برای تحقق آن استفاده خواهد کرد. زلفی گل افزود: روسای دانشگاهها هم باید ضمن داشتن برنامه و اولویت بندی آن، در انتصابات کارکنان و مدیران و رفتارهای خود به مساله وحدت ملی و احترام به مذاهب و اقوام اهتمام ویژه داشته باشد تا همه احساس رعایت عدالت را داشته باشند.
وی توجه محبت آمیز و برخورد همراه با رعایت اخلاق اسلامی را از دیگر انتظارات خود از روسای دانشگاهها ذکر کرد و گفت: در سایه چنین برخوردها، دانشجوی متعهد و پاسخگو تربیت میشود.
زلفی گل، دانشگاهها را زادگاه آزاداندیشی، هماندیشی و بازاندیشی دانست و اضافه کرد: در سایه چنین محیط علمی، پرواز فکر و دیدگاه ها و در نتیجه موفقیت های علمی و رفاهی شکل میگیرد.
وی همچنین گفت: دانشگاهها محل تضارب آرا است و روسای این مراکز علمی باید برگزاری کرسی های آزاداندیشی را جدی گرفته و آنرا برگزار نمایند تا دانشجو در سایه آن تجربه کسب کند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه باید شرایطی را فراهم کنیم که دانشجویان در عرصههای مختلف علنی، فرهنگی، هنری و اجتماعی و مطابق سلایق و علاقمندی خود تجربه کسب کنند، از تدوین شیوه نامه "انتخاب دانشجوی سرآمد" در این وزارتخانه و نهایی شدن و ابلاغ آن تا چند ماه آینده خبر داد.
زلفی گل همچنین از روسای دانشگاهها خواست از ظرفیت نیکوکاران در رفع برخی نیازها مانند ساخت خوابگاه و مسکن دانشجویان متاهل، برگزاری ازدواج آسان برای دانشجویان استفاده کنند.